Historien om Kærsgård ...

Vi flyttede til Haslev i 2001 fra Frederiksberg med et ønske om at producere kvalitetsmad til eget forbrug. Vi syntes, det var blevet sværere at få fat i kød, hvor kvaliteten og dyrevelfærden var, som vi ønskede dem. Og så skulle køkkenhaven kunne levere friske grønsager til kødet. Det vigtigste for os er, at vores fødevarer er friske, og det opnås bedst, når transporten af fødevaren er så kort som overhovedet mulig, som fx fra haven og til bordet.

Det gode, sunde dyreliv står øverst, dernæst kommer kvaliteten og den gode smag -Vi bruger vores sunde fornuft,og det skal være rart at være dyr på Kærsgård

Vi lagde ud med en lille flok får, som vi købte af Hans Ranvig, og det har nu udviklet sig til over 30 moderfår, som producerer ca. 50 lam om året.

Herefter kom lidt gæs og ænder til, som vi selv ordnede og fortærede sammen med familien. Det har nu udviklet sig til at vi p.t. producerer 1.000 ænder og 150 gæs om året.

Så kom tyrekalvene til, som vi aftager af lokale mælkeproducenter. Nu producerer vi på årsbasis 18 - 20 tyrekalve à tre hold.

Kyllingerne måtte vi også have, for det spiser vi selv meget, og det er noget miserabelt noget, man får i supermarkederne. Det er stadig nyt, men vi regner at producere ca. 900 kyllinger om året à tre hold.

Sidste skud på stammen er fritgående grise, der går og roder i jorden. Det er så hyggeligt!

Imellemtiden er vi så også begyndt på Bondens Marked som vi afholder to gange året på Gisselfeld Kloster. Det er et marked for fødevarer og kunsthåndværk af høj kvalitet. Produkterne skal være af egen produktion eller egen import. Det er også lige så stille blevet en succes. Nu arrangerer vi også Bondens Marked i København og andre steder i landet, for forbrugerne ønsker at kunne handle mere med bønderne og købe ordentlige, friske råvarer.

I august 2009 åbnede vi Kærsgård Gårdbutik, fordi ikke alle vore kunder har plads til halve og hele dyr i fryseren. Nogle vil gerne kunne købe en enkelt udskæring. Det skal være hyggeligt og inspirerende at komme i vores gårdbutik, så vi har inviteret stadeholderne fra Bondens Marked til at sælge deres produkter fra vores butik, og også andre fødevareproducenter er velkomne - så længe der efterspørgsel efter deres varer, kvaliteten er i orden, og det ikke er et produkt man kan finde i det lokale supermarked.

Vi samarbejder med mange fødevarenetværk i Danmark og følger nøje med i, hvad der sker på fødevarefronten i Danmark.

Lars har stadig sit arbejde hos F.L.Schmidt i Valby som gudsbenådet elingeniør. Konen, Jette, der i mange år har arbejdet som direktionssekretær i diverse store, internationale firmaer, satser i øjeblikket fuld tid på gårdbutik, dyr og Bondens Marked. Vi er et solidt makkerpar, som brænder for vores sag: støt din lokale bondemand, køb så tæt på dit nærområde som muligt. Vi ønsker også via vores marked og butik at kunne være med til at skabe mere liv på landet. Der er et stort behov for gårdbutikker og lokale fødevarer.

 

Mange hilsner fra

Lars Peter Nielsen og Jette Højholdt Mikkelsen

Kærsgård Gårdbutik


Teestrup Bygade 14

Teestrup

4690 Haslev

28 19 85 08

Torsdag - fredag 12-18

Lørdag-søndag 10-16