Kalvene på Kærsgård ...

Vores jerseytyrekalve har en langsom opvækst, hvilket har stor indflydelse på strukturen i kødet. Jerseykalvene bliver slagtet, når de godt et år. 1/4 kalv vejer typisk ca. 40 kg.

Racen

Vi har valgt at satse på at opdrætte Jersey tyrekalve, da kød fra Jerseykalve flere gange af eksperterne er blevet kåret som noget af det mest velsmagende og møre kalvekød. Derudover er de lettere og billigere at få fat i end kødkvæg, men først og fremmest har vi dem pga. deres velsmagende kød.

Kødet

En dyrlæge kommer og kontrollerer dyrene, mens de går i deres vante omgivelser. Derefter bliver de fragtet til Slagtehuset i Stensved, som vi har et godt samarbejde med.

Kalvene sælges i mindst kvarte stykker og vejer mellem 35 og 45 kilo. Til hver portion blandes stykkerne fra for og bag. En passende del af de ureelle stykker hakkes, og alle stykker mærkes og vakuumpakkes - lige til at komme i fryseren.

Opvækst

Vi overtager kalvene, når de er mellem 5 og 7 uger gamle fra en mælkeproducent i nabolaget, som har en af de allerbedste Jerseybesætninger i landet. Indtil vi overtager kalvene, får de ikke mælkeerstatning - kun ren "gårdmælk" og et startfoder. De får derfor en god start på livet.

Efter vi har hentet kalvene, får de sødmælkserstatning og et foder, som vi selv blander. Og selvfølgelig noget græs og halm, da de jo er drøvtyggere. Når de er ca. 12 uger gamle, er de færdige med at få mælkeerstatning, og herefter kommer de på græs, hvor de går resten af deres liv. De bliver, sammen med det friske græs, fodret med hjemmevalset korn, soja, roepiller samt vitaminer og mineraler.

Tilvæksten på vores Jerseykalve er lavere end hos kødkvæg både pga. racen, men også pga. at de går ude og nyder livet fra de er 12 uger gamle, og ind til de er slagteklare omkring 1 års alderen.

Kærsgård Gårdbutik


Teestrup Bygade 14

Teestrup

4690 Haslev

28 19 85 08

Torsdag - fredag 12-18

Lørdag-søndag 10-16